Nieuw infopunt neemt vliegende start

Het gloednieuwe infopunt van de stad Vilvoorde heeft een succesvolle start genomen. In de eerste maand na de opening van het Infopunt op 22 april, kwamen 351 personen over de vloer met vragen van het booken van hotelkamers en rondleidingen tot het verkrijgen van publicaties, folders en informatie.

Het infopunt reikte in die maand meer dan 700 brochures uit. Enkele publicaties waaronder Vilvoorde aan het Water (Watersite), Centrumwandeling, Tuchthuis en Op verkenning in de Far-West hadden intussen zelfs een bijdruk nodig.

Het stadsplan en de publicaties ‘park Drie Fonteinen’, ‘Neuzen in Vilvoorde’ en ‘De trage wegen van Houtem’ waren eveneens veel gevraagd.

Ook via telefoon en e-mail vonden velen hun weg naar het infopunt voor ondermeer het regelen van ongegidste bezoeken georganiseerd door bedrijven en verenigingen: minstens 1.000 tot 1.500 bezoekers vonden hierdoor hun weg naar Vilvoorde.  Daarbovenop werden via het infopunt voor nog eens 330 deelnemers gegidste groepsbezoeken vastgelegd.

Ook de gidsenwerking van de stad nam een goede start. Momenteel telt de enthousiaste groep stadsgidsen 28 vrijwilligers. De Vilvoordse stadsgidsen zullen naast toeristische groepsbezoeken, ook bij enkele evenementen zoals het Gordelfestival, Open Monumentendag en Autovrije Zondag boeiende rondleidingen voorzien.

Je inschrijven als kandidaat-gids kan nog steeds via: www.vilvoorde.be/stadsgidsen. Per ingezette dag ontvang je een vrijwilligersbijdrage van 32 euro.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise