Festiviteiten rond gerestaureerde Boskapel

Op 14 en 15 augustus heeft naast de herdenking van de Slag van Imde ook de herinwijding plaats van de Boskapel in Imde. Op 14 augustus om 10 uur opent een tentoonstelling in de Boskapel. Om 14 uur starten er twee begeleide fietstochten. ’t Fluitekruid zorgt voor bewegwijzerde wandelingen langs de frontlijn 1914.

In de vooravond is er op de terreinen naast de Boskapel de aankomst van een vredeskonvooi uit WO I. De Brabantse Kouters voorzien tegelijkertijd een rondreizende tentoonstelling van fietsen uit WO I in de Lindeboom.

In de kerk van Imde houden de oudstrijdersverenigingen hun tentoonstelling over de ‘Slag van Imde’. Later op de avond organiseert het Boskapelcomité een zangstonde, een ‘kaarskensprocessie’ en een vredeswake.

Op 15 augustus heeft om 10 uur in de kerk van Imde de herdenkingsmis van 100 jaar ‘Slag van Imde’ plaats, gevolgd door de traditionele plechtigheden aan het monument. ’s Middags zorgt een speciale veldkeuken uit WO I  voor soep.

Om 15 uur is er naar jaarlijkse gewoonte de eucharistieviering in openlucht. In de grote tent treedt de Foreverband op met evergreens en er is eet- en drinkgelegenheid in overvloed.

 

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise