Grimbergen heeft bedenkingen bij nieuw stadion

Brussel en de voetbalbond mogen zich dan wel officieel kandidaat gesteld hebben om de openingswedstrijd en drie groepsmatchen van het EK voetbal in 2020 te organiseren, over het nieuwe multifunctionele stadion op Parking C is het laatste woord nog niet gezegd.

Ondanks de kandidaatstelling is de gemeente Grimbergen namelijk nog steeds niet gecontacteerd. Niet onbelangrijk aangezien Parking C grotendeels op Grimbergs grondgebied ligt. Burgemeester Marleen Mertens (CD&V) heeft nochtans heel wat bedenkingen bij het project.

‘Het is heel belangrijk voor ons dat er voldoende flankerende maatregelen worden genomen die de buurt moeten vrijwaren van alle vormen van overlast. Ook de mobiliteit wordt een gigantisch probleem. Ik zie dat persoonlijk niet zitten. Dat wordt gewoon chaos op een stuk ring dat nu al overbelast is.’

Ook buurgemeente Wemmel deelt dezelfde bekommernis. Beide burgemeesters benadrukken dat de leefbaarheid voor de inwoners voor hen de grootste prioriteit is.

‘We kunnen een dermate groot project niet tegenhouden als kleine garnalen. Daar zijn we realistisch genoeg voor. Maar op het vlak van mobiliteit, veiligheid en ordehandhaving gaan we de hoogste eisen stellen’, klonk het eerder al.

Te weinig parking

Ook het aantal voorziene parkeerplaatsen doet wenkbrauwen fronsen. Die lijken heel beperkt voor een stadion dat vijftig- tot zestigduizend plaatsen zou tellen.

Enkele buurtbewoners hebben intussen al een actiecomité opgericht en gedreigd met juridische stappen. Zij wijzen ook naar een hogedrukgasleiding die op de site ligt, waardoor de realisatie zou bemoeilijkt worden.

Een klacht bij de Raad Van State kan ervoor zorgen dat het dossier voor lange tijd juridisch geblokkeerd zit. Grimbergen sloot in het verleden ook niet uit dat, als er inwoners naar de Raad van State zouden stappen, de gemeente zich daar zou bij aansluiten.

Intussen raakte bekend dat er al verschillende investeerders zijn om het stadion te gaan bouwen.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise