Zennestad opent informatiepunt

De stad Vilvoorde heeft voortaan haar eigen toeristisch informatiepunt. Na de instorting van een deel van het historische Mattenkot in 2011, werd van de nood een deugd gemaakt. Er werd gekozen voor een transparant ‘glazen’ huis: gastvrij en uitnodigend voor bezoekers én de eigen bevolking.

‘Ook naar de Vilvoordenaar wilden we namelijk meer en beter communiceren’, zegt burgemeester Hans Bonte (Sp.a). ‘In een actieve stad als Vilvoorde valt er namelijk veel en vaak te communiceren. Naast het volledige toeristische aanbod van Vilvoorde én de Groene Gordel, kan je er terecht voor een altijd up-to-date lokaal cultuuraanbod en zelfs voor het culinaire aanbod van Vilvoorde.’

Het culturele aanbod wordt online geïmporteerd vanuit de databank ‘Uit in Vlaanderen’ en de restaurantgegevens komen rechtstreeks uit resto.be. Beide organisaties verleenden hun bereidwillige medewerking.

Wandeling langs stadsontwikkeling

Last but not least informeert dit infopunt over de stadsontwikkelingsprojecten die zich in Vilvoorde ontplooien. ‘Gezien de stad bulkt van de toekomstprojecten, rond de drie grote pijlers Watersite, station en centrum, is dat geen kleine verdienste.’

Om al deze informatie up-to-date te houden werd volop de digitale kaart getrokken.

‘Naast de klassieke brochurewand wordt de info aangeboden via touch-applicaties’, legt schepen van Toerisme Johan Claus (Open Vld) uit. ‘Drie schermen werden in een centrale datatafel ingebouwd. Een laatste aanraakscherm geeft een overzicht van de wandelingen in Vilvoorde; eentje doet de ronde van het centrum en eentje die van de toekomstige stadsprojecten.

Eén scherm werd buiten voorzien, zodat de info 24 uur op 24 kan aangeboden worden. Langs de straatzijde is ook een ‘vidiwall’ gebouwd. Hij fungeert als bolkvanger en geeft een impressie van de Vilvoordse highlights in een ‘5 schermen’-film, afgewisseld met aankondigingen van evenementen.’

De openingsuren van het infopunt zijn momenteel deze van de andere stadsdiensten. Bedoeling is om deze in de toekomst uit te breiden.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise