Geen flitsmarathon in Grimbergen

De politie van Grimbergen neemt niet deel aan de flitsmarathon die door het BIVV en de federale politie werd aangekondigd.

‘Voor donderdag 17 april, de datum van de flitsmarathon, staat al lang een andere verkeersactie gepland, waardoor er geen middelen en capaciteit voorhanden zijn’, zegt commissaris Boone, hoofd van de bestuurlijke dienst.

Uit de verkregen lijst van ‘ikflitsmee’ blijkt wel dat de Grimbergse bevolking heel veel inspiratie had.

‘De lijst is het grootste bewijs dat mensen wakker liggen van overdreven snelheid’, aldus Boone. ‘We blijven ons dan ook inzetten om hardrijders aan te pakken. We bekijken en analyseren de aangehaalde locaties en vullen deze indien nodig aan op onze reguliere snelheidscontroles.’

In Grimbergen worden zeer regelmatig snelheidscontroles uitgevoerd, en dit zowel met onbemande als bemande toestellen.

Zo staan er binnen de zone vier vaste flitspalen en worden snelheidscontroles uitgevoerd met de flitswagen of met de snelheidsmeter op statief.

De flitslocaties worden enerzijds bepaald op basis van statistische gegevens, maar als burgers ons attent maken op het feit dat in bepaalde straten veel te snel gereden wordt, dan worden die verzoeken eerst geanalyseerd, met behulp van de snelheidsregistratieborden.