Zandkunst op Goede Vrijdag in Sint-Jozefskerk Denderleeuw (+ video)

Zandkunstenaar Immanuel Boie gaat rond Pasen op tour in de Denderstreek met zand, zijn lichttafel en verschillende muzikanten om met een prachtig programma bij de betekenis van goede vrijdag en Pasen stil te staan.

Deze kunstdemonstratie zal te zien zijn op vrijdag 18 april om 20 uur in de Sint Jozefskerk, Denderleeuw – Hemelrijk. De toegang is gratis. Het evenement is in samenwerking met de Evangelische Kerk Aalst – Het Kruispunt.

Immanuel Boie is een zandkunstenaar, in die zin dat hij zand strooit op een lichtbak, en daarin tekent. Met zand dus. Deze bijzondere kunstvorm beroert niet alleen emotionele zielen. Je zit een uur en een kwartier op het puntje van je stoel voor deze originele voorstelling.

Vijf muzikanten ondersteunen het verhaal met passende muziek met liedjes die  gaan over wat er getekend wordt. De stijl varieert van hymnes tot lichte rock. 

Twee vertellers maken het verhaal compleet. De artiesten verdienden hun sporen met jarenlange ervaring op allerlei podia.

‘Zandkunst’ zoals Immanuel die brengt, is een vrij nieuwe kunstvorm. Door zand te strooien op een lichtbak, creëert hij donkere lijnen of vlakken. Daarin tekent hij met zijn vingers, en haalt zo zand weg waar nodig. Je krijgt dus tekeningen die in elkaar overvloeien. Dit wordt gefilmd en geprojecteerd op een groot scherm.