Dag van de Zorg groot feest in Ter Biest

Woonzorgcentrum Ter Biest nam voor de derde keer deel aan de Dag van de Zorg en maakte er een speciale editie van. 150 bezoekers namen deel aan de rondleidingen en kregen zo een betere kijk op hoe het er in een woonzorgcentrum gewoond, geleefd en gewerkt wordt.

Vooral de muzikale afsluiter in de namiddag werd een topper. Want dan stond het galaconcert van het huisorkest ‘de Biestse Kloppers’ samen met de Grimband op het programma. De Grimband bestaat uit een aantal leden van het Feniksorkest en kwam enkele keren samen om te repeteren.

Het huisorkest ‘de Biestse Kloppers’ startte 5 jaar geleden met het eeuwfeest van een honderdjarige. De bewoners zorgden voor een extra toets door tijdens het liedje ‘Happy Birthday’ op potten en pannen te kloppen. Zij deden dit met zoveel enthousiasme dat besloten werd een percussieorkest op te richten.

Ondertussen maakt zowat de helft van de bewoners deel van dit orkest. Zij repeteren regelmatig en treden op bij speciale gelegenheden in Ter Biest. Voor de bewoners-orkestleden was dit verjaardagsoptreden en het samenspel met de Grimband een bijzondere belevenis.

Ze genoten volop van de massale belangstelling en gaven meer dan ooit het beste van zichzelf. Ook de toeschouwers genoten volop van dit feestelijk optreden.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise