Benefiet voor slachtoffers Haiyan

Jiujitsuleraar Bob Thielemans (34) van club Tamarai zal begin februari naar de Filipijnen gaan om er hulp te bieden aan de inwoners die getroffen zijn door Tyfoon Haiyan. Hij zal er ook op zoek gaan naar zijn familieleden die ter plaatse zijn. Daarnaast organiseert zijn club op 15 maart een benefietworkshop om geld in te zamelen voor de Filipijnen.

Bob Thielemans werd geboren in Manilla, maar verhuisde op zijn vierde samen met zijn moeder naar Grimbergen. Daar sloot hij zich op zijn negende aan bij de plaatselijke Jiujitsuclub Tamarai. Toen hij het nieuws van de tyfoon hoorde, dacht hij dan ook direct aan zijn familie.

‘Op de Filippijnen zijn er wel meerdere tyfoons per jaar, maar toen ik hoorde dat deze een verwoestende kracht had, was mijn familie mijn eerste bekommernis. In Tacloban verblijven er enkele familieleden van mij. Ik heb onmiddellijk contact proberen op te nemen, maar dat lukte uiteraard niet.’

Alles plat

Anderhalve maand bleef Bob wachten op een teken van leven totdat hij opeens een sms’je ontving.

‘Daarin stond dat iedereen nog leefde, maar dat alles wel plat lag. Ook vroegen ze of ik hup kon bieden. Ik wilde onmiddellijk vertrekken om mijn familie te helpen, maar als ik die expeditie dan toch aanvatte, kon ik ook andere getroffenen in het gebied ondersteunen.’

‘Daarom ben ik bij SOS Kinderdorpen gaan aankloppen. Zij hadden in Tacloban acht kinderdorpen die nu terug heropgebouwd moeten worden.’

Op 11 februari vertrekt Bob naar de Filipijnen. Hij zal in totaal een kleine drie weken weg zijn.

‘In het getroffen gebied hoop ik een week te kunnen blijven. Ik zal op mijn hoede moeten zijn voor de corruptie die er nu heerst. Ook met de epidemieën zal ik rekening moeten houden. Tot slot is er amper stroom en geen drinkbaar water.’

‘Mijn vrouw staat achter mij en heeft ook mee gesponsord, maar is er toch niet helemaal gerust op. Ik zal namelijk geen contact met het thuisfront hebben.’

Container met hulpgoederen

De Jiujitsuclub van Bob schonk ondertussen al 2.000 euro van de clubkas voor het opsturen van een container met hulpgoederen, en op 15 maart organiseert de club een benefietworkshop in de sporthal de Verbrande Brug in Grimbergen.

‘Tijdens de nieuwjaarsreceptie hebben we besloten om een benefietactie op poten te zetten voor de familie van onze leraar Bob’, vertelt voorzitter Fabien Mourisse. ‘Wij zullen op 15 maart van 10 tot 17 uur een workshop houden rond zelfverdediging. De inkom van 10 euro wordt integraal aan hem geschonken.’

Voor meer info: www.tamarai.be.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise