Bloedinzamelingen op Grimbergse broodzakken

Dat het aantal bloedgevers overal daalt, is geen geheim. Daarom bedacht het Rode Kruis Grimbergen een actie om vroegere donoren opnieuw op te vissen en nieuwe donoren over de streep te trekken.

Verschillende bakkers zoals Bakkerij Bergen, Bakkerij Goossens, Super Delhaize Grimbergen én Delhaize Humbeek zijn bereid om de data van de bloedinzamelingen te laten  aanbrengen op de broodzakken waarin ze hun broden verpakken.

Op deze manier worden potenti√ęle donoren dagelijks geconfronteerd met de oproep van het Rode Kruis: ‘Kom bloed geven!’¬†Koop dus een brood, lees de sticker en kom bij de volgende gelegenheid zeker ook bloed geven. Je kan kiezen waar en wanneer het jou het beste uitkomt.

De RK-vrijwilligers verwelkomen je met open armen, je krijgt een hapje en een drankje en je komt in een andere wereld terecht: de wereld van solidariteit met zieke, gekwetste, geopereerde en/of noodlijdende mensen. Die blijven je voor je bloedgift altijd dankbaar, want nog steeds is de wetenschap er niet in geslaagd om bloed te maken.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise