Sporthal André Ottoy bestaat 20 jaar

De gemeentelijke Sporthal André Ottoy in Denderleeuw bestaat twintig jaar en het gemeentebestuur vierde dat met toespraken door burgemeester Jan De Dier (N-VA) en schepen van Sport Geert Van Schelvergem (Open VLD +), plus een receptie door Walter Van Cotthem, uitbater van de cafetaria.

[pullquote]Het gebouw beantwoordt nog steeds aan de huidige verwachtingen, dus het was een goede investering[/pullquote]

De sporthal, aanvankelijk De Schiptrekker gedoopt, kostte destijds 60 miljoen frank. André Ottoy, destijds schepen voor de Volksunie en hevig pleitbezorger van de sporthal, kon niet lang genieten van zijn geesteskind, want hij overleed in december 1993.

Het voorstel om, als een hommage, een straat naar hem te noemen, kreeg niet de nodige politieke steun, maar als alternatief werd beslist om de sporthal naar hem te noemen.

Goede investering

De sporthal wordt vandaag gebruikt door 19 sportclubs. ‘Het gebouw beantwoordt nog steeds aan de huidige verwachtingen, dus het was een goede investering’ stelde schepen Van Schelvergem. ‘Voor een uitbreiding is er echter weinig of geen financiĂ«le ruimte.’

Tot slot werd ook zaalwachter Rik Janseghers gelauwerd omdat hij al twintig jaar keurig waakt over het reilen en zeilen in de sporthal.