Lange Molensstraat afgesloten aan stadhuis

Het centrum is sinds deze week moeilijker bereikbaar. De Lange Molensstraat werd afgesloten ter hoogte van het stadhuis en het administratief centrum ‘Mattekot’. Aanleiding is de start van de aanleg van een hele reeks nutsvoorzieningen en de heraanleg van de straat.

Voor de bewoners en bezoekers van het gedeelte van de wijk Centrum ten westen van de Lange Molensstraat wordt een omleiding aangeduid naar de Rooseveltlaan. De woningen en handelszaken van de Lange Molensstraat blijven wel steeds bereikbaar.

 In de aangrenzende Vaartstraat zijn de werken van de nutsmaatschappijen en de rioleringswerken intussen al uitgevoerd. De nieuwe betonnen keermuur is geplaatst en de aannemer kan nu starten aan de heraanleg van de bovenbouw.

Ziekenhuis bereikbaar

De aannemer zal nu beginnen met het plaatsen van de boordstenen. Parking Commanderieplein, school De Brug en inkom 2 van het ziekenhuis AZ Jan Portaels blijven bereikbaar.

Ook de Vissersstraat (tussen Vaartstraat en Vlaanderenstraat) wordt aangepakt. Alle nutsleidingen worden vernieuwd en er komen een nieuw wegdek en voetpaden. De nutswerken starten in oktober en zullen vermoedelijk twee maanden duren. De riolerings- en wegeniswerken starten na de winter.

Het ziekenhuis blijft steeds bereikbaar met het openbaar vervoer en ook hulpdiensten moeten zo snel mogelijk kunnen uitrijden. Aangezien hulpdiensten en lijnbussen gebruik maken van een omleidingsweg door het Kanaalpark is het aangewezen deze route zoveel mogelijk Ă©Ă©nrichtingsverkeer te maken. Er werd hiervoor een circulatielus uitgewerkt.

Meer info over de omleidingen op www.vilvoorde.be

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise