Vlaamse steun voor volksmuziekfestival Gooikoorts

Vlaams minister van Leefmilieu, Natuur en Cultuur Joke Schauvliege (CD&V) geeft een subsidie van 22.500 euro voor het internationale volksmuziekfestival Gooikoorts 2014.

De 12de editie van het festival heeft plaats van 4 tot 6 juli in Gooik.

Het werd voor het eerst georganiseerd in 2003 als kleinschalig festival waarop 1.600 bezoekers over twee dagen konden genieten van zeven Belgische folkgroepen, een viertal initiaties en een kleine instrumentenbouwersmarkt.

De 11de festivaleditie in 2013 sloot af met een record van 6.200 bezoekers. Verspreid over drie podia concerteerden 18 muziekgroepen uit 11 verschillende landen.

Naast de grootste instrumentenbouwersmarkt van de Benelux, kon het publiek deelnemen aan 21 verschillende initiaties en was er uitgebreide kinderanimatie.

‘Internationale wedstrijden of festivals geven amateurkunstenaars de kans zich verder te bekwamen in hun discipline en hun niveau te toetsen op internationaal vlak’, zegt Vlaams cultuurminister Joke Schauvliege.

‘Vooral voor jonge amateurkunstenaars kan dit een fikse opsteker zijn, en misschien een inspiratie om zich in de toekomst te wijden aan het professioneel beoefenen van hun kunst.’