Post draait vierkant in Lennik en Gooik

In Lennik en Gooik krijgen inwoners al een tijdje hun post niet meer op tijd of zelfs gewoon niet. Dat is een gevolg van de verhuis van de postdiensten naar Halle. De gemeentebesturen van beide gemeenten manen Bpost dan ook aan om snel iets aan de situatie te doen. N-VA Gooik dient intussen klacht in tegen de post.

Bpost centraliseerde haar diensten in het Pajottenland in Halle en sloot de kantoren in Gooik en Lennik. Maar nu blijkt de dienstverlening van de post helemaal in het honderd te lopen.  Zowel in Gooik als in Lennik krijgen heel wat mensen geen post meer aan huis. Bestellingen van pakketjes verlopen ook niet zoals het hoort en heel wat mensen weten niet waar ze terecht kunnen.

Hierdoor regende het op het gemeentehuis van Gooik heel wat klachten. Ook in Lennik kreeg schepen Filip Van Ginderdeuren (LVB) heel wat mensen aan de lijn. ‘Op twee dagen tijd kreeg ik een 60-tal klachten binnen’, zegt hij. ‘De mensen krijgen hun post hier veel te laat, of gewoon niet. Ik merk ook dat vooral oudere mensen vrezen dat de post voor hen onbereikbaar wordt.’ Het Lennikse schepencollege stuurt dan ook een brief naar Bpost voor tekst en uitleg.

Flyers niet bedeeld

Intussen legde N-VA Gooik al klacht neer tegen Bpost. De partij reserveerde een mailing bij de post om hun debat rond de ruilverkaveling komende dinsdag aan te kondigen, maar de flyers werden niet bedeeld.

‘Heel Oetingen en Gooik werd gewoon vergeten’, zegt N-VA-voorzitter Kristoff Hemelinckx. ‘Daarom moesten we nog snel op zoek naar een drukker en vrijwilligers om de flyers te bedelen. We hopen dat Bpost ons de extra kosten, toch zo’n 1.300 euro, terug betaalt. Als ze dat niet doen, sturen wij een advocaat’, aldus Hemelinckx.

Gooiks burgemeester Michel Doomst (CD&V) kreeg ook al tientallen klachten binnen en stuurt ook een brief naar Bpost. Bij Bpost onderzoekt men intussen waar de problemen met de postbedeling ontstaan zijn.