Eerste donderdagavond met samenscholingsverbod verliep rustig

[pullquote]De politie was de hele nacht op de achtergrond aanwezig in de buurt van het Gemeenteplein[/pullquote]

Vorige donderdag was voor het eerst het samenscholingsverbod van kracht dat door Dilbeeks burgemeester Willy Segers (N-VA) werd ingevoerd. De hele avond verliep rustig aan de cafés aan het Gemeenteplein.

Naast het samenscholingsverbod werden er ook andere afspraken gemaakt tussen de gemeente en de café’s op het Gemeenteplein. Om Brusselse amokmakers, die elke donderdagavond voor overlast zorgen in de buurt van de cafés, weg te houden, moeten de uitbaters zich aan een maximumcapaciteit houden en om 21 uur hun terrassen sluiten.

De politie was de hele nacht op de achtergrond aanwezig in de buurt van het Gemeenteplein om te controleren of de cafébazen van Het Groot Genoegen en ‘t Vraagteken zich aan de afspraken hielden die woensdag tijdens het overleg waren gemaakt.

Mensen geweigerd

De uitbaters hebben zich netjes aan deze afspraken gehouden: eens de maximumcapaciteit van de horecazaken bereikt was, werden andere mensen geweigerd.

Groepen die bleven rondhangen in de buurt, werden door de politie geïnformeerd over het samenscholingsverbod en verzocht om weg te gaan. Er werd verder ook gecontroleerd op fout parkeren en op middelengebruik aan het stuur. Ten gevolge daarvan werden één pv uitgeschreven voor drugs aan het stuur en eentje voor overdreven alcoholgebruik aan het stuur.

Het samenscholingsverbod kwam er nadat er in de cafés aan het Gemeenteplein begin september een grote razzia werd gehouden door de politie. Daar werden 400 mensen gecontroleerd en werden er verschillende hoeveelheden drugs en twee verboden wapens teruggevonden.