Molenstraat terug in twee richtingen berijdbaar

De Molenstraat in Sint-Martens-Bodegem is voortaan opnieuw in twee richtingen berijdbaar. Het gemeentebestuur nam na een interne evaluatie de beslissing op de omleidingen te wijzigen.

Een week na de start van de werken aan de Brusselstraat in Ternat evalueerden politie en gemeente de noodzakelijke ingrepen in het centrum van Sint-Martens-Bodegem. ‘Daaruit bleek dat het ingevoerde eenrichtingsverkeer in de Molenstraat niet noodzakelijk was voor het doorgaand verkeer’, zegt schepen van mobiliteit Stijn Quaghebeur (N-VA).

‘Voor de bewoners was het bovendien hinderlijk.’ Het doorgaand verkeer richting Ternat zal wel nog steeds worden omgeleid via de Sint-Martinusstraat, dat is immers de kortste weg. De Sint-Martinusstraat inrijden vanuit Ternat blijft wel verboden.

Het verkeer dat van Ternat naar Groot-Bijgaarden wil rijden wordt omgeleid langs de Ternatstraat en de Molenstraat. Buurtbewoners mogen hun oprit wel in beide richtingen verlaten. ‘De situatie zal blijvend worden geëvalueerd zodat de hinder van de werken voor alle inwoners van Sint-Martens-Bodegem zo beperkt mogelijk blijft’, benadrukt de schepen.