Inbrekers opgepakt en buit van verschillende inbraken aangetroffen

Agenten van de politiezone Pajottenland hebben twee inbrekers kunnen arresteren nadat ze op heterdaad betrapt werden in Galmaarden. Het gaat om twee mannen uit Herne die al enige tijd aan de slag waren in de omgeving. De buit van verschillende inbraken kon worden aangetroffen. Eén van de twee mannen werd op 13 mei al gearresteerd. Hij werd door een buurtbewoner betrapt bij een inbraak in de Modrielaan in Tollembeek. De getuige hoorde lawaai dat vanuit zijn achtertuin kwam en ontdekte dat het lawaai van bij zijn buurman kwam. Een interventieploeg was in de buurt en kon één verdachte arresteren. Die verscheen voor de onderzoeksrechter en werd aangehouden.

Bij verdere controle in de buurt werd ook een verdachte wagen aangetroffen die gerechtelijk getakeld werd voor verder sporenonderzoek. Ook de buit van vijf eerdere inbraken kon worden aangetroffen. Verder onderzoek leidde uiteindelijk tot een huiszoeking die afgelopen week plaatsvond in Herne. Hier werd opnieuw een verdachte opgepakt en in de woning werden drie gestolen fietsen aangetroffen. Ook deze verdachte zal voor de onderzoeksrechter verschijnen.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland