Marc Deteye wordt burgemeester

CD&V schuift Marc Deteye (59) als kandidaat burgemeester van Galmaarden. Hij zou zijn partijgenoot Pierre Deneyer opvolgen, die een paar dagen geleden ontslag nam als burgemeester nadat hij door zijn partij voor de verkiezingen van 14 oktober werd opzij geschoven.

Deteye staat al 30 jaar in het politieke leven in Galmaarden, eerst als gemeenteraadslid, dan als schepen en nu al 24 jaar als OCMW-voorzitter. Deteye gaf al aan dat dit zijn laatste mandaat is. Hij is geen kandidaat meer in oktober. Zijn dochter Annelie (36) neemt zijn vrijgekomen plaats op de lijst in.

Het is nu aan minister van binnenlands bestuur Homans om het ontslag van Deneyer te aanvaarden en Deteye aan te stellen als zijn opvolger. Momenteel is eerste schepen Patrick Decat (CD&V) waarnemend burgemeester. Kurt Penninck (40) uit Tollembeek wordt de nieuwe OCMW-voorzitter.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland