Ontdek inspirerende verhalen van Dilbekenaren in de Levende Bibliotheek

Op zaterdag 24 februari vind je in de bibliotheek van Dilbeek niet alleen papieren, maar ook levende boeken.

Tijdens de Levende Bibliotheek kan je kennismaken met Margriet, Iwein, Oksana, Belo, Veronica en Francis. Zij vertellen je hun inspirerend verhaal in een persoonlijk gesprek.

In een Levende Bibliotheek is er, net als in een klassieke bibliotheek, een catalogus en een bibliothecaris die alles in goede banen leidt. ‘Je kiest een boek op basis van een korte inhoud. Daarna maak je tijdens een kort persoonlijk gesprek kennis met de mens achter dat verhaal’, zegt Aicha Tantawi van Avansa Halle-Vilvoorde. ‘Het is een heel leuke manier om stereotypes te ontkrachten en taboes te doorbreken.’

In Dilbeek kan je op 24 februari komen kennismaken met zes verschillende Levende Boeken. ‘Vier van hen komen ook uit of hebben een link met onze gemeente’, zegt Hadewich Wauters van Bibliotheek Dilbeek. ‘Oksana moest vluchten voor de oorlog in Oekraïne, Margriet vertelt over haar ervaring in het onderwijs en Belo en Veronica delen verhalen over hoop en positivisme. Ze krijgen het gezelschap van Francis en Iwein. Hun verhalen gaan over leven in een rolstoel en de straight edge-cultuur.

Praktisch: De Levende Bibliotheek is een initiatief van Avansa Halle-Vilvoorde en Bibliotheek Dilbeek. Ze is op 24 februari doorlopend geopend van 10:00 tot 13:00 uur. Deelnemen is gratis. Een gesprek met een levend boek duurt 20 tot 30 minuten. Je kan vooraf online inschrijven via www.avansa-hallevilvoorde.be of gewoon langskomen de dag zelf.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland