Voortaan GFT en restafval te deponeren op het recyclagepark

Voortaan kunnen Dilbekenaren zonder afspraak terecht op het recyclagepark om er hun GFT en restafval te deponeren in de daartoe bestemde containers.

Met deze maatregel wil men antwoord bieden op de vragen en klachten van burgers rond de tweewekelijkse frequentie van de huisvuilophalingen in de zomermaanden. Dilbekenaren kunnen het recyclagepark te voet betreden tijdens de openingsuren, met enkel hun afvalzak (GFT of restafval) in de hand. Dit wil zeggen dat ze de auto buiten aan de straatkant van het recyclagepark moeten parkeren. Zo komen ze niet in de wachtrij terecht. Inwoners kunnen ook steeds met (een deel van) het GFT terecht op de twee Dilbeekse compostsites tijdens hun openingsuren. Deze sites bevinden zich in de Cantecleerstraat (Reinaertwijk) en in de Kalenbergstraat tegenover de hockeyclub. Composteerbaar afval kan daar los – zonder zak – en gratis aangeboden worden.

De evaluatie van het Dilbeekse afvalbeleid staat in september op de agenda. Dan zal er bekeken worden of de frequentie van GFT-ophaling moet aangepast worden.

Topartikels bij Goeiedag.be
Meer kort nieuws