Vrachtwagens mogen niet meer parkeren in Akkerstraat

Voortaan mogen vrachtwagens die meer wegen dan 3,5 ton niet meer parkeren over de volledige lengte van de Akkerstraat in Schepdaal. De gemeenteraad van Dilbeek keurde die beslissing goed om de veiligheid van iedereen er te verhogen. De geparkeerde vrachtwagens zorgen immers vaak voor gevaarlijke situaties. “Een viertal vrachtwagens stonden vaak vlak achter elkaar geparkeerd”, zo verduidelijkte schepen van Mobiliteit Stijn Quaghebeur (N-VA) tijdens de gemeenteraad. “Dat zorgde voor gevaarlijke situaties, want de bussen van De Lijn alsook andere grote vrachten moesten hierdoor uitwijken op het voetpad.” In de toekomst zal er ook een tractorsluis in de Horekensweg in Schepdaal worden aangelegd.

Topartikels bij Goeiedag.be
Meer kort nieuws