Uitbreiding van De Plataan en Tuinbouwschool op til

De gemeente Merchtem ontvangt subsidies voor de creatie van extra plaatsen in de Tuinbouwschool en de gemeentelijke basisschool De Plataan. En dat is goed nieuws.

Schepen van Secundair onderwijs Steven Elpers: “De Vlaamse Regering heeft op 23 december 2022 beslist om een subsidiebedrag van 2.091.188 euro aan capaciteitsmiddelen toe te kennen aan de gemeente Merchtem voor de creatie van 82 extra plaatsen in de Tuinbouwschool.”

“Bovendien ontvangt het gemeentebestuur een subsidiebedrag van 1.098.829 euro voor de creatie van 73 extra plaatsen in de GBS De Plataan. Door deze investering wordt de uitbreiding naar een volwaardige driestroom (drie klassen per leerjaar) mogelijk gemaakt in de basisschool, “ aldus schepen van Basisonderwijs Julie Asselman.

Concreet betekent dit dat door deze uitbreiding het gemeentebestuur in beide scholen aan zomaar eventjes 155 leerlingen extra de kans geeft om naar school te gaan in Merchtem. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk