Zelfs Kasteel De Viron moet sluiten door energiecrisis

“Algemeen genomen zal de temperatuur in de gebouwen teruggeschroefd worden tot 19 graden”, aldus burgemeester Willy Segers (N-VA). “Het gaat dan over de temperatuur in burelen, vergaderzalen, eetruimtes, klaslokalen, feestzalen en theaterzalen. Deze algemene maatregel van 19 graden geldt niet voor het woonzorgcentrum Breugheldal en de kinderopvang. Een uitzondering op de 19 graden maatregel geldt ook voor het gemeentelijk zwembad. Daar worden wel maatregelen genomen om de watertemperatuur te verminderen. Zo zal het water van het sportgedeelte, het recreatiegedeelte en het peuterbad met één graad teruggeschroefd worden. Voor sporthallen wordt de temperatuurgrens op 15 graden gelegd. En in de ‘circulatieruimtes’ zoals de gangen van Westrand gaan we zelfs een stap verder en wordt de ruimte niet actief meer verwarmd.”

Kasteel de Viron gesloten

Er werd bovendien ook overeengekomen om de straatverlichting samen met Lennik, Ternat, Roosdaal en Liedekerke te doven tussen 23 en 5 uur, behalve op vrijdagavond en zaterdagavond. In een aantal gevallen grijpt Dilbeek terug naar een drastischere oplossing en wordt er voor gekozen gebouwen tijdens de wintermaanden te sluiten. Dit is onder andere het geval voor het Castelhof, het Kasteel de Viron en het atelier van patrimonium. De details van de verhuis worden in de komende weken uitgewerkt. Huwelijken en de gemeenteraad blijven wel nog doorgaan in het Kasteel de Viron.

Met dit Winterplan -dat geldt tot 1 april- wil Dilbeek het elektriciteitsverbruik terugdringen en minstens 15% besparen op het gasverbruik. Daarnaast denkt de gemeente ook op lange termijn en worden er structurele energiebesparende maatregelen genomen

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland