Dilbeek neemt dit jaar ook deel aan de campagne Maai Mei Niet

Een maand lang geeft de gemeente Dilbeek extra aandacht aan het groenbeheer door het gras op 4 geselecteerde plekken niet te maaien. Hierdoor komen op die plaatsen meer bloemen en dus ook meer bestuivers zoals hommels, bijen en vlinders.

Het gemeentebestuur hoopt op een bloemrijk resultaat waar ook de bewoners van zullen kunnen meegenieten. Tegelijk zorgt minder maaien voor een betere waterinfiltratie bij droogte, wat de groenpercelen beter wapent tegen de klimaatverandering. Wil jij de biodiversiteit zelf ook een duwtje in de rug geven? Dan kan jij je registreren op maaimeiniet.be. De 4 geselecteerde gemeentelijke grasperken waar in mei niet gemaaid wordt zijn een gedeelte van de Reinaertwijk, Kaudenaardestraat, Itterbeeksebaan en het grasplein langs de Levoldlaan en Moeremanslaan.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland