Wereldwaterdag op Regina Caelilyceum

Het is te klein geworden, de kleur staat je niet meer aan of je hebt simpelweg zin in iets nieuws. Resultaat: je oude T-shirt belandt in de vuilnisbak. Jammer, want dit stuk katoen heeft gemiddeld 2.700 liter water gekost om in het winkelrek te geraken. Zo maar weggooien is dus pure verspilling en dat wil het Regina Caelilyceum in Dilbeek graag tegenhouden. Daarom begon de hele schoolgemeenschap aan de uitdaging om 1.000 T-shirts te verzamelen, het equivalent van een volledig gevuld Olympisch zwembad. Het startschot werd gegeven enkele weken voor 22 maart, de offici√ęle wereldwaterdag, en ondertussen kunnen ze trots het resultaat melden. Het lukte om maar liefst 1.009 T-shirts bij elkaar te krijgen. Drie enthousiaste vierdejaars gingen samen met mevrouw Baetens de hele collectie afgeven bij de kringloopwinkel. Daar waren ze meer dan tevreden met de bijdrage, maar hier stopt het niet. Ook de andere dagen van het schooljaar draagt RC zorg voor het milieu door te sorteren en te recycleren.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland