De terrassen is Dilbeek worden groter

Op het Dilbeekse schepencollege van 25 mei 2020 is beslist dat de terrassen van de horeca uitgebreider mogen.

De Corona periode en de verplichte tijdelijke sluiting van de horeca maken het niet gemakkelijk voor de handelaars. “Daarom hebben wij op het schepencollege beslist om de lokale horecazaken een stimulans te geven, door de uitbreiding van terrassen op openbaar domein toe te staan daar waar mogelijk is”, zegt schepen van lokale handel Paul Vanden Meerssche (Open Vld).

“Het is aan de handelaars zelf om eerst toestemming te vragen aan de gemeente, die zo snel mogelijk terugkoppelt wat mogelijk is.  De verkeersveiligheid zal na aanvraag onderzocht worden.  Als we samen zorgen voor extra oppervlakte voor de bezoekers, dan kunnen de lokale cafés of restaurants veel beter de Social Distance garanderen”. 

 “Zo wil de gemeente het sociale gebeuren tijdens de zomer onder de burgers vrijwaren.”, zegt schepen Paul Vanden Meerssche.

(archieffoto)

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland