Bende autodieven opgepakt in Dilbeek en Merchtem

Op donderdag 8 maart werden in de regio door de Federale Gerechtelijke Politie van Halle-Vilvoorde 12 huiszoekingen uitgevoerd, met bijstand van verschillende politiediensten, in het hele land. Het onderzoek, dat werd gevoerd in opdracht van het parket van Halle-Vilvoorde handelt over een criminele organisatie die zich bezig houdt met de export van gestolen voertuigen naar verschillende Afrikaanse landen.

De gestolen voertuigen bleken hoofdzakelijk afkomstig van recente diefstallen in België en Frankrijk maar ook uit Duitsland, Spanje en Nederland. In samenwerking met de Car Crime Unit van de  scheepvaartpolitie te Antwerpen werden sedert november 2017 in totaal 37 gestolen voertuigen geïntercepteerd die zich in containers en aanhangwagens bevonden, klaar voor verscheping. Het ging om waardevolle en vrij recente voertuigen, vooral terreinwagens van het merk TOYOTA.

Bij de huiszoekingen werden 8 verdachten van hun vrijheid beroofd en werden nog eens 5 gestolen voertuigen in beslag genomen. Vier personen werden deze ochtend voorgeleid bij de onderzoeksrechter te Brussel, het gaat om een 44-jarige man uit Kameroen, een 38-jarige man uit Benin, een 38-jarige man uit Guinee en een 43-jarige man uit Congo. Ze zijn woonachtig te Dilbeek, Wemmel, Merchtem en Sint-Gillis. Ze werden alle vier onder aanhoudingsmandaat geplaatst door de onderzoeksrechter.

Topartikels bij Goeiedag.be