Fietspadendossier gaat nieuwe fase in

Het fietspadenproject in Schepdaal gaat een nieuwe fase in. De aanleg van de fietspaden langs de Doylijkstraat, Ijsbergstraat en Jan De Trochtstraat vordert sneller dan voorzien.

Volgende week begint de aannemer aan de Jan De Trochstraat. “De werken aan de fietspaden in de Ijsbergstraat en Doylijkstraat verliepen vlotter dan verwacht”, zegt schepen van openbare werken Stijn Quaghebeur (N-VA). “De aanleg in de Ijsbergstraat zou normaal gezien pas binnen anderhalve maand klaar zijn, maar deze week nog wordt alles afgerond. Daardoor kan er sneller aan de Jan De Trochstraat begonnen worden. Uiteindelijk zal alles tegen eind januari 2018 klaar zijn.”

Aan het kruispunt ‘Gendarm’ moest een weekje langer gewerkt worden maar ook daar wordt alles afgewerkt. Eens het kruispunt open kan voor het verkeer, beginnen de werken aan de Jan De Trochstraat. Die straat wordt zowel beneden als boven aan de Ninoofsesteenweg eerst aangepakt. Zo wordt er naar elkaar toe gewerkt. “Het plaatselijk verkeer zal wel hinder ondervinden, maar je moet er nu eenmaal door”, zegt Quaghebeur. “Ooit moet je zulke zware werken weleens doen.”

Als het project afgerond is, zullen fietsers over een traject van 4 kilometer via het fietspad vanuit Schepdaal naar Sint-Pieters-Leeuw kunnen fietsen.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland