Dilbeek gaat voor langste erehaag

Dilbeek ontvangt op donderdag 14 mei de fietsers van de ‘1000 km van Kom op Tegen Kanker’. De gemeente en een pak vrijwilligers willen daar een emotioneel evenement van maken met optredens en animatie en als hoogtepunt de langste erehaag die de ploegen verwelkomt.

De animatie begint al om 10 uur op het podium van het patattenveld met een optreden van de Fanfare Sint-Pieter Itterbeek gevolgd door de drumklanken van Tawmure Taiko en djembé Wa Daiko.

Vanaf 11.20 uur speelt Pieter Embrechts de pannen van het dak op het gemeenteplein, hierna neemt Borokov iedereen mee naar de Baron De Vironlaan om met z’n allen samen een schitterende langste Erehaag te vormen voor de fietsers die 1000 km fietsen voor Kom op tegen kanker.

Om 11.30 uur wordt een erehaag gevormd met zoveel mogelijk mensen om de 600 fietsploegen van de 1.000 km te verwelkomen in Dilbeek.

Elke deelnemer of toeschouwer die in de erehaag staat krijgt ook een fietsbel. Voor alle toeschouwers en voor de fietsers is er omstreeks 12.30 uur een huldemoment voor het gemeentehuis.

Vanaf 12.45 uur zijn er op het patattenveld opnieuw optredens van de Vetsband en de Fortunate Few om omstreeks 15 uur af te sluiten met een ballonnenwedstrijd.

Verder is er vanaf 10 uur randanimatie in de vorm van een doolhof, gekke fietsen, ballonnenclown, sprookjesdame, een stand van de brandweer en conditiemeting.

Vrijwilligers (stewards, begeleiding animatie, opbouw, afbraak, bediening) die op 14 mei een handje willen toesteken kunnen zich opgeven via welzijnenpreventie@dilbeek.be.

Alle info op www.langste-erehaag-dilbeek.be.