Dramaserie 'Amateurs' (VTM) zet Pajottenland in de kijker (+ foto's en video's)

In de Katarinakring in Sint-Katherina-Lombeek werd maandagavond ‘Amateurs’ voorgesteld, de nieuwe tv-dramaserie van Frank Van Passel die maandagavond 1 september op VTM van start gaat.

De negendelige fictiereeks, met sterke cast van Vlaamse topacteurs, speelt zich af in Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek en brengt het verhaal van een volkse amateur-toneelkring, de ‘Pajotters’.

Stany Crets vertolkt in de serie zijn alter-ego Stany Krets, die wordt aangezocht om het middelmatige niveau van de toneelkring op te krikken.

‘Het is geen drama en ook geen komedie, maar iets er tussenin. Een ‘dramady’ dus’, aldus de makers.

Naast Stany Crets bestaat de cast uit Marc Van Eeghem, Ann Tuts, Steve Aernouts, Marieke Dilles, Jonas Van Geel, Ludo Hoogmartens, Jef Hoogmartens, Mieke De Groote, Els Dottermans, Matteo Simoni, Evelien Bosmans, Fred Van Kuyk, Frank Vercruyssen, Maarten Bosmans, Alejandra Theus en Tanya Zabarylo.

Jef Hoogmartens, Steve Aernouts en Jonas Van Geel zijn de drie scenarioschrijvers van de serie die werd gemaakt door het productiehuis Caviar in co-productie met VTM.

De opnames gebeurden tussen augustus 2013 en januari 2014.

De serie wil ook de twaalf gemeenten van het Pajottenland en de Zennevallei een forse toeristische boost geven. Tegelijk met de serie wordt de website www.depajotters.be gelanceerd met onder meer een aanbod van arrangementen en streekproducten.