Dilbeek beloonde fietsers en wandelaars

In Dilbeek werden de resultaten voorgesteld van de acties ‘Met belgerinkel naar de winkel’ en ‘Mijn korte ritten’.

‘Met Belgerinkel Naar De Winkel’, is er op gericht iedereen de fiets te laten nemen of te voet te laten gaan naar handelaars in de buurt. De klassieke spaarkaarten werden dit jaar vervangen door een lotje, waarmee de deelnemers online een leuke prijs konden winnen.

Daarnaast werden er door de gemeente, de welzijnsraad, de milieuraad en de adviesraad lokale economie nog tal van extra prijzen voorzien zoals 2 gloednieuwe fietsen, een fietscomputer of draagtassen.

De herenfiets werd weggekaapt door Jos Van Impe, terwijl Lieve Meyns met een gloednieuwe damesfiets naar huis reed.

Een tweede actie waar dit jaar voor de eerste maal aan werd deelgenomen was ‘Mijn Korte Ritten’.

Doel van deze actie was om mensen aan te sporen zoveel mogelijk de fiets te gebruiken om op deze manier te besparen op brandstof, CO2 maar ook om de conditie, de gezondheid, het milieu en de portemonnee te verbeteren.

Ook voor deze actie werden mooie prijzen voorzien door de gemeente, de milieuraad en de fietsersbond .

Voor ‘Met Belgerinkel Naar De Winkel’ werden er meer dan 2.000 lotjes geregistreerd door 630 deelnemers. Voor de actie ‘Mijn Korte Ritten’ konden er 72 actieve deelnemers geregistreerd worden die samen 7960,85 km aflegden en zo meer dan een ton CO2 uitstoot konden vermijden en een 775 € hebben bespaard.