Dilbeek beveiligt sportsites tegen vandalisme

Het gemeentebestuur van Dilbeek is de vandalen die de gemeentelijke sportinfrastructuur teisteren grondig beu. Het bestuur overweegt maatregelen tegen het vandalisme.

Onlangs werd er nog een container op het voetbalveld langs de Bosstraat in Groot-Bijgaarden in brand gestoken, terwijl er werd ingebroken in de kantine van de tennisclub in dezelfde straat.

Een week eerder bezochten dieven de kantine van de golfclub Steenpoel Golf in Itterbeek. Die kantine werd een tijdje geleden nog deels verwoest door een brand die werd aangestoken.

Enige tijd daarvoor werd er ook al ingebroken in de voetbalkantine van Kapelle Sport in Sint-Ulriks-Kapelle. Het was al de veertiende keer in twee jaar tijd dat de voetbalclub dieven over de vloer kreeg.

Gemeenteraadslid Cedric Dujardin (Groen-sp.a), die ook voorzitter is van zaalvoetbalploeg ’t Vraagteken, stapte daarom naar sportschepen Frank De Dobbeleer (N-VA).

‘Het valt gewoon op hoe de sportclubs in Dilbeek geviseerd worden’, zegt Dujardin. ‘Van zodra het donker wordt, komen er mensen naar de terreinen afgezakt die daar niet horen en niets met voetbal te maken hebben. We moeten met het gemeentebestuur dringend een oplossing vinden’, aldus Dujardin.

Sportschepen Frank De Dobbeleer (N-VA) is intussen al in actie geschoten. Hij bekijkt met het schepencollege of er dit jaar nog budget vrij is om maatregelen te nemen.