Eerlijke lekkernijen in week van de Fair Trade

Dilbeek laat je tijdens de Week van de Fair Trade op verschillende plaatsen in de gemeente tot 12 oktober proeven van brownies, hapjes of volledige gerechten met eerlijke basisproducten.

Meer dan 35 winkels, bedrijven, scholen en verenigingen engageren zich intussen samen met de gemeente om binnen de organisatie eerlijke handelsproducten te schenken of te verkopen.

Het meest bekend is de verkoop van eerlijke brownies bij Dilbeekse bakkers. Stijnen en Van Dessel creëerden een bijzondere lekkernij met niets dan ingrediënten met een fair trade-label. Die zijn nog de hele week te koop.

Wokgerecht

Het Verwenkaffee springt mee op de kar en biedt op de vernieuwde kaart vanaf 8 oktober een exclusief wokgerecht aan. Het gerecht blijft ook na de Week van de Fair Trade op de kaart staan.

Ook heel wat Dilbeekse scholen doen mee, met ludieke en lekkere acties. In Westrand krijg je voor de dinsdagfilm van 8 oktober eerlijke proevertjes aangeboden.

Het gemeentebestuur besliste intussen om het aankoop- en aanbestedingsbeleid systematisch te verduurzamen en aandacht te besteden aan de prijs die de producenten in ontwikkelingslanden voor hun product krijgen en aan hun arbeidsomstandigheden.

Bij aankopen zal er steeds een afweging gemaakt worden tussen sociale, ecologische en duurzame aspecten enerzijds en economische aspecten anderzijds.