Jana De Quick (luchtkarabijn) doet wedstrijdervaring op in Duitsland

Jana De Quick uit Meerbeke maakt als lid van de Koninklijke Vrijschutters Geraardsbergen (luchtkarabijn) al enkele maanden deel uit van het  Duitse Westfalenligateam  SchĂŒtzenverein Kamen (SV Kamen). Eind juni behaalde ze haar diploma bachelor hotelmanagement en is momenteel op zoek naar een job om die te combineren met de dagelijkse trainingen.

‘Begin dit jaar werd ik gecontacteerd door SV Kamen om samen met hen deel te nemen aan de Westfalenliga met als doel de hoogste liga, de Bundesliga, te bereiken’, vertelt ze.

‘Dit geeft me de mogelijkheid om meer wedstrijdervaring op hoog niveau op te doen. Tijdens deze ligawedstrijden schiet men man tegen man. De schutter die wint, krijgt punten. De punten gaan naar het team van de schutter en het team met de hoogste punten wint de wedstrijd. De sfeer is anders dan tijdens gewone wedstrijden. Zo is er meer enthousiasme, publiek, muziek,… Een ligaseizoen bestaat uit vijf wedstrijdweekends waarin twee wedstrijden plaatsvinden.’

Op zaterdag 28 september nam Jana met het team van SV Kamen deel aan de Walther LG Cup in Kevelaer. Dit was  een voorbereidende wedstrijd op het nieuwe ligaseizoen. SV Kamen bereikte de halve finale en behaalde de derde plaats.

Nieuwsbrief

Je zou ook interesse kunnen hebben in...