Dure tweedaagse voor deputatie in Sint-Martens-Bodegem

N-VA-provincieraadslid Johan De Haes heeft vragen bij een tweedaagse ‘extra muros’ van de deputatie van Vlaams-Brabant. Die vond plaats in de bed & breakfast Louis 1924 in Sint-Martens-Bodegem.

Vooral de kostprijs, 4.000 euro, vindt De Haes bij de haren getrokken. ‘Meer dan 4.000 euro voor een tweedaagse voor een gezelschap van 11 personen. Iedereen moet besparen en overheden moeten het goede voorbeeld geven. Dat de deputatie redenen heeft om twee dagen te vergaderen is mogelijk, maar in een provincie waar afstanden wel bijzonder relatief zijn, vragen we ons af of dat echt met overnachtingen en uitgebreide diners moet zijn.’

Geen verklaring

De Haes haalde het onderwerp aan tijdens het vragenuurtje in de provincieraad.

‘Het antwoord van de deputatie was vooral ontwijkend. Ze konden geen verklaring geven voor de bestemming van het geld. Als we op de website van de B&B kijken dan kosten 11 overnachtingen ongeveer 1.200 euro. Voor de rest van het geld, toch nog zo’n 3000 euro, werd geen verklaring gegeven.’

‘Ik zal echter niet nalaten om de bestemming van dit geld verder uit te zoeken’, besluit het provincieraadslid.