Deur voor treinstation Schepdaal niet dicht

Uit de reactie van Infrabel en NMBS op een oproep van vier burgemeesters, blijkt dat een station in Schepdaal niet definitief is afgeschreven.

Begin deze zomer richtten de burgemeesters van Dilbeek, Lennik, Ternat en Roosdaal een oproep aan de NMBS betreffende de uitbouw van een multimodaal vervoersknooppunt in Schepdaal.

In een reactie liet gedelegeerd bestuurder van Infrabel, Luc Lallemand, alvast weten achter de uitbouw van zulk verkeersknooppunt te staan. Een station in Schepdaal is echter een bevoegdheid van de NMBS, maar Infrabel toont zich bereid tot overleg wanneer die bereid zouden zijn het reizigerspotentieel te (her)evalueren.

NMBS NIET ENTHOUSIAST

De NMBS is minder enthousiast. Voorlopig blijven zij bij hun beslissing om een stopplaats in Anderlecht te verkiezen boven één in Schepdaal. In de meerjarenplanning 2013-2025 zijn geen middelen voorzien voor een eventuele wijziging.

NMBS-directeur Marc De Scheemaecker erkent wel dat de mogelijke plannen voor een tramverbinding kansen biedt. Mocht het trac√© van de tram alsnog over de Ninoofsesteenweg lopen, kan de combinatie met een stopplaats zin hebben. Een belangrijke problematiek blijft dan wel de aanleg van een grote Park & Ride parking die de verkeersafwikkeling en ‚Äďdoorstroming op de N8 ernstig kunnen hypothekeren.

BLIJVEN AANKAARTEN

Burgemeester Willy Segers: ‚ÄėHet verheugt ons dat er alsnog signalen komen dat de situatie inderdaad opnieuw kan bekeken en ge√ęvalueerd worden. We zijn er ons als de 4 vragende gemeentebesturen echter volledig van bewust dat dit echter ook nog vragen opwerpt rond andere door te hakken knopen. Maar samen met de collega‚Äôs-Burgemeesters zullen we de mobiliteitsbelangen van de inwoners van Dilbeek, Lennik, Roosdaal en Ternat ‚Äď en eigenlijk ook van ver daarbuiten –¬† in deze optiek blijven aankaarten.‚Äô