'Welkom ouders' en Taalspelen in OCMW-buurthuis Asse

In het OCMW-buurthuis in de Gasthuisstraat vindt woensdag 4 september de infobeurs ‘Welkom ouders’ plaats. Ouders van kinderen uit het basisonderwijs krijgen er info over ontspanningsmogelijkheden voor hun kinderen. Volgende week, op woensdag 11 september, vindt de beurs ook plaats in Den Horinck in Zellik).

Mama’s, papa’s, grootouders en kinderen zijn telkens welkom van 13 tot 17 uur. Heel wat diensten stellen hun aanbod voor: dienst Jeugd, dienst Integratie, de buurtwerking en de sociale dienst van het OCMW, de bibliotheek.

In Zellik kunnen anderstalige ouders die Nederlands willen leren een taaltest doen bij het Huis van het Nederlands en krijgen ze informatie over cursussen Nederlands.

Verder helpt het Centrum voor Algemeen Welzijnswerk ouders bij het invullen van de aanvraagformulieren voor een studietoelage. Je krijgt ook informatie over vrijetijdsbesteding, want in de buurt is een ruim aanbod aan dans, muziek, woord, sport… te vinden.

BOEKENKAFTEN

Dit jaar is er ook een actie boekenkaften. Kinderen mogen dus gerust enkele schoolboeken meebrengen. Kaftpapier, etiketten en versiering worden voorzien (zolang de voorraad strekt). Zo kunnen de kinderen ter plekke hun boeken kaften.

TAALSPELEN

In Asse-centrum starten woensdag ook de Taalspelen, een samenwerking van Partage en Couleurs,  Buurtwerking Asse en Jeugddienst Asse. De formule van de Taalspelen bestaat al elf jaar met succes in Zellik.

Taalspelen is een project waarbij kinderen van wie de moedertaal geen Nederlands is, de kans krijgen om op een speelse manier hun Nederlands te oefenen. Zo vermijden ze een grote school- en taalachterstand. Daarnaast kunnen anderstalige nieuwkomers vertrouwd raken met het naschoolse groepsgebeuren en kunnen ze op die manier hun weg vinden naar verscheidene lokale verenigingen.

Deze eerste Taalspelen in het buurthuis van het OCMW in de Gasthuisstraat 2 wordt ter gelegenheid van de infobeurs ‘Welkom Ouders’ worden omgevormd tot een workshopnamiddag met activiteiten voor alle kinderen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk