Hinder door werken Brusselstraat Ternat

De werken aan de Brusselstraat in Ternat die op 9 september starten zullen ook hinder veroorzaken voor de bewoners van Sint-Martens-Bodegem. De grote toevloed aan doorgaand verkeer zal immers langs de deelgemeente worden omgeleid. Daarom worden tijdelijk ingrijpende maatregelen genomen om ieders veiligheid te waarborgen.

Het gemeentebestuur van Ternat laat de Brusselstraat volledig heraanleggen, wat betekent dat er van 9 september tot mogelijk eind juli 2014 geen doorgaand verkeer mogelijk is tussen de rotonde aan de Platanenlaan in Ternat en het kruispunt met de Molenstraat in Sint-Martens-Bodegem.

‘De belangrijke verbindingsweg tussen Ternat en de invalswegen naar Brussel onderbreken, is echter niet zonder gevolgen’, zegt schepen van mobiliteit Stijn Quaghebeur (N-VA). ‘Het drukke verkeer wordt immers omgeleid door het dichtbevolkte centrum van Sint-Martens-Bodegem en langs de Ternatstraat/Bodegemstraat.

CIRCULATIEPLAN

Omleiding Brusselstraat Dilbeek Ternat

Om de leefbaarheid en de veiligheid van de vele bewoners te garanderen worden er daarom in samenwerking met de lokale politie een aantal belangrijke ingrepen gepland om de overlast te beperken en te verdelen. Door het circulatieplan moet bijvoorbeeld filevorming aan de spooroverweg voorkomen worden.’

Het doorgaand verkeer dat vanuit Sint-Ulriks-Kapelle komt zal aan het kruispunt met de Sint-Martinusstraat verplicht worden rechtsaf te slaan en zo naar de Bodegemstraat richting Ternat worden omgeleid. Wie van Ternat komt op de Bodegemstraat zal de Sint-Martinusstraat niet kunnen inrijden. Zij zullen verplicht worden verder te rijden tot aan het kruispunt met de Molenstraat en daar links af ter slaan.

‘Zo wordt het verkeer richting Ternat en dat richting Groot-Bijgaarden van elkaar gescheiden in een belangrijk deel van de Molenstraat’, verduidelijkt de schepen. ‘Tussen de spooroverweg en het kruispunt met de Sint-Martinusstraat zal er een parkeerverbod gelden om de doorstroom te garanderen.’

Tijdens de derde fase van de werken zal ook het kruispunt van de Brusselstraat met de Molenstraat worden afgesloten. Dan wordt het verkeer langs de Driehofveldenlaan omgeleid. De duur van die omleiding wordt zoveel mogelijk beperkt. Wanneer dat precies gebeurd, hangt af van de vordering van de werken en zal ten gepaste tijde worden gecommuniceerd.

Een uitzondering is voorzien voor Lijnbussen. De politie kondigt alvast verhoogde controles aan op de naleving van de omleidingen.

Meer informatie bij de lokale politie via verkeer@politiedilbeek.be