Leerlingen tweede leerjaar GBS Welle in quarantaine

Alle leerlingen van het tweede leerjaar van GBS Welle moeten in quarantaine. Zeker nu blijkt dat ook een tweede persoon positief testte op corona. Dat deelde het gemeentebestuur van Denderleeuw zondagavond mee.

“Er werd meteen een analyse gemaakt. Drie personen werden eind deze week al in quarantaine geplaatst na één positieve test, maar nu blijkt dat ook een tweede persoon besmet is door het corona virus. Twee anderen zijn wel negatief getest. We hebben overlegd met de geneesheer van de eerstelijnszone, het CLB en de directie. We nemen geen risico en plaatsen dus het volledige tweede leerjaar in verplichte quarantaine”, aldus de schepen van Onderwijs Jan De Nul.

“Dit is te betreuren, ook al omdat de school steeds heel strikt alle voorschriften opvolgde, maar we waren voorbereid, ons scenario lag klaar. Ik leef ook mee met de ouders die de komende week praktisch een aantal zaken moeten organiseren”. 

De besmettingen worden minutieus opgevolgd. “Er zijn dit weekend en morgen nog testen voor leerlingen en einde deze week wordt iedereen een tweede keer getest”, aldus directeur Geert Monsaert.  

Topartikels editie Ninove-Dender