Nieuw kunstgrasplein in sportpark en oplossing voor Standaard Denderleeuw

De gemeenteraad van Denderleeuw keurde gisteravond de bestekken goed voor de aanleg van een gemeentelijk kunstgrasplein en de vernieuwing van de infrastructuur van voetbalclub Standaard Denderleeuw.

De problematiek van Standaard Denderleeuw sleept al een hele tijd aan, maar raakte niet opgelost door de onbestuurbaarheid waarin Denderleeuw lange tijd verkeerde. Vorig jaar werd met betrokken clubs de noden in kaart gebracht en engageerde het gemeentebestuur zich om tot duurzame oplossingen te komen.

“De goedkeuring van deze bestekken is een volgende, belangrijke stap in de uitvoering van ons engagement”, zegt Yves De Smet (SP.A-Open), schepen van Sport. “Zo leggen we nog dit jaar het natuurgrasterrein van voetbalclub Standaard Denderleeuw opnieuw aan en wordt de hele sportsite onder handen genomen.”

De werkzaamheden, geraamd op 211.750 euro, starten na het voetbalseizoen. Er komen ook nieuwe keermuren op één van de terreinen, terreinverlichting en leunhekkens en een omheining rondom de volledige site. In 2018 wordt geïnvesteerd in nieuwe kleedkamers en sanitaire voorzieningen, goed voor 302.500 euro. De club betaalt zelf de helft van de kostprijs, de gemeente subsidieert de andere helft.

Kunstgrasveld

Op de gemeenteraad van gisteren werd eveneens het bestek goedgekeurd voor de aanleg van een gemeentelijk kunstgrasveld op het zogenaamde E-terrein van FCV Dender, naast sporthal Ottoy. Het gaat om een investering van 545.586 euro.

“Dender had zelf geen concrete plannen met dit grasveld en dus kwamen we overeen om het E-terrein uit de erfpachtovereenkomst te lichten”, zegt schepen van Financiën Sofie Renders (CD&V). “Omgekeerd verhuurt de gemeente het terrein op de Thontlaan zes jaar langer aan de club en verleent het een opstalrecht aan FCV Dender voor de percelen van de huidige jeugdkantine op het Walleken en de daarnaast gelegen petanqueterreinen.”

De aanleg van het nieuwe kunstgrasveld gebeurt deze zomer. “Het veld zelf zal door het gemeentebestuur beheerd worden, waardoor alle verenigingen de kans krijgen om het kunstgrasveld te gebruiken”, besluit sportschepen De Smet.

Topartikels editie Ninove-Dender