Gemeentepersoneel Denderleeuw slaakt noodkreet

In Denderleeuw vraagt het Managementteam – het orgaan dat in het gemeentehuis leiding geeft aan de 180 personeelsleden – in een open brief aan het schepencollege en de gemeenteraad om het gemeentepersoneel niet te betrekken in het politieke geruzie.

De voorbije maanden kwam al meermaals aan het licht dat het gemeentepersoneel het noorden begint te verliezen door de aanslepende politieke chaos in Denderleeuw. In de politieke steekspelletjes waren verschillende personeelsleden al persoonlijk en openlijk kop van jut.

In een erg subtiel geformuleerde brief, die toch ook een zekere wanhoop verraadt, wijst het vijfkoppige team op de taken van zowel het personeel als de politiek gekozenen en dat ‘het personeel bij storm steeds de zeilen bijstelt zonder het noorden te verliezen’.

‘Maar wat als de golven te hoog zijn, de storm overal raast en het eindpunt aan de einder is verdwenen?’, aldus de open brief.

‘Dan zijn er gelukkig nog 180 medewerkers. Fier op hun job. Fier op wat ze hebben opgebouwd. Te fier om hun bouwwerk door één storm te laten instorten. Creativiteit, gedrevenheid en professionaliteit zorgen ervoor dat onze klanten – de inwoners – de storm met zo min mogelijk schade doorkomen.’

‘Mogen wij jullie dan ook vragen de pijlen vanuit de vuurlinie niet naar ons en in het bijzonder onze medewerkers te richten.’

‘Want zij doen samen met ons gewoon hun job in deze moeilijke omstandigheden, fier en gemotiveerd, neutraal en onbevangen, door dik en dun en bij wijlen met vallen en opstaan. Tot de storm zal gaan liggen, en nog lang erna…’