Grote benefietactie op terreinen Osta Meerbeke

Stijn de Koker en Cindy De Mul moesten op 6 mei 2014 hun 22 maanden oude dochtertje Jana afgeven. Het meisje leed aan aplastische anemie (beenmergdepressie), leverde samen met haar ouders en familie een harde strijd maar overleed uiteindelijk.

Tijdens hun verwerkingsproces besloten Stijn en Cindy om de ‘Jana De Koker vzw’ op te richten met ex-Rode Duivel Leo Van der Elst als peter. Al vrij snel sloten tal van vrijwilligers zich aan en verzamelen ze fondsen voor de kinderkankerafdeling van respectievelijk UZ Brussel, UZ Gent en Sint-Luc Brussel. Doordat Stijn en Cindy de lijdensweg van hun dochter intens hebben meegemaakt, weten ze als geen ander wat deze kankerafdelingen kunnen gebruiken. Het gaat vooral om knutselmateriaal, prikgeschenkjes, spelletjes, dvd’s,…

Tijdens de behandeling van Jana leerden Stijn en Cindy onder andere Veerle Cosyns kennen. Niet als politica maar wel als gedreven kinderpsychologe. Veerle maakte in het UZ Brussel van haar droom, de Appeltuin, een echt project. Zij is de mening toegedaan dat een kind dat chemotherapie krijgt niet voortdurend in bed hoeft te liggen. Tussen de chemosessies door en op betere momenten moet het de kans krijgen om te spelen, om andere kinderen te zien, kortom om kind te kunnen zijn. Iets wat de ouders van Jana volmondig kunnen beamen en enorm waarderen.

Het Foundation Jana De Koker Team heeft al een paar acties achter de rug maar op zaterdag 16 mei 2015 organiseert het vanaf 12 uur een eerste grote actie op het voetbalterrein van Osta Meerbeke. Het wordt een kindernamiddag met benefietwedstrijd. Onder andere Rob Vanoudenhoven, Filip De Wilde, Leo Van der Elst, Gunther Schepens, Willy Wellens, Ruben Van Gucht, Aimé Antheunis, Dieter Van Tornhout en Kenny Sergeant verlenen hun medewerking. Aftrap om 16 uur. De inkom bedraagt voor volwassenen 5 euro, voor kinderen vanaf drie jaar : 2.5 euro. Bij slecht weer vindt de kinderanimatie plaats in een tent. 

Topartikels editie Ninove-Dender