Système B(elge) opent reeks najaarsconcerten van Jazz Madd

Het programma van Jazz Madd ( Jazz en andere wereldmuziek aan de Dender) wordt ook nu weer opgedeeld in drie concerten op drie verschillende locaties langs de Dender : zaterdag Denderleeuw, zondag Aalst en Ninove.  Op zondag 13 oktober kunt u Système B(elge) om 19 uur aan het werk zien in ’t zaaltje van de Koepoort.

Rony Verbiest (accordeon, bariton-sax, mondharmonica) en Philippe Thuriot (accordeon, mondharmonica) vormen samen Système B(elge). Voor de gelegenheid putten ze uit een arsenaal van grote jazzklassiekers, eigen composities en vrije improvisaties.

‘Beide muzikanten hebben hun eigen weg en een persoonlijke relatie tot hun ultieme boezemvriend, de accordeon’, aldus organisator Jean Van der Schueren.’ Ze spelen ronduit anders. Ze hebben een andere tongval maar zoeken eenzelfde muzikaal avontuur. Système Belge is geen duel met virtuoos opbod maar een duo op zoek naar schoonheid en éénvoud. Jazz is het alibi en muziek is hun reden.’

Info en reservaties : duende@compaqnet.be – 0495 12 14 47

Topartikels editie Ninove-Dender