GBS Mollem start schooljaar met nieuwe directeur, nieuwe zorgcoördinator én bouwplannen

Het nieuwe schooljaar startte met twee nieuwe gezichten in de directie van GBS Mollem: Amy Orinx is voortaan de nieuwe directeur, Liesbeth Uyttersprot wordt zorgcoördinator. Ze mogen meteen de grote bouwplannen voor de school in goede banen leiden.

Met het thema ‘geluksvogels’ werd het nieuwe schooljaar bij GBS Mollem op gang gefloten. De 64 kleuters en 144 lagere schoolkinderen konden het thema maandagochtend meteen ontdekken via de versierde schoolpoort. Naast de vertrouwde leerkrachten stonden hen ook twee nieuwe gezichten op te wachten. Amy Orinx neemt de vrije positie van directeur in, Liesbeth Uyttersprot is de nieuwe zorgcoördinator.

Voor zij-instromer Liesbeth was het ook de echte eerste schooldag. “Ik kom uit de sociaal-culturele sector waar ik veel jeugdsportkampen georganiseerd heb”, zegt ze. “De overstap naar het onderwijs is er vrij onverwacht gekomen. Maar mijn grootouders zijn van Mollem en toen deze functie vrij kwam, vond ik het een mooie kans. Dit is echt nog een gezellige dorpsschool waar ik heel wat bekende gezichten tegenkom.”

Terwijl de nieuwe zorgcoördinator de dag startte met een portie gezonde zenuwen, had directeur Amy als pedagogisch directeur in een andere school al ervaring met een eerste schooldag. “Geheel volgens het thema willen we hier een warm nest voor de kinderen en leerkrachten bouwen”, zegt ze.

En dat mag je letterlijk nemen, want de school heeft grote bouwplannen. Eind dit jaar gaat de Vlaamse overheid op zoek naar een architect voor een nieuwbouw. Bedoeling is dat alle leerlingen op dezelfde locatie les zullen krijgen. De nieuwbouw zal ook over een sportzaal, een grote polyvalente ruimte voor verenigingen en een (ondergrondse) parking moeten beschikken. “We gaan dit schooljaar al goed moeten nadenken over hoe en wat we willen. We gaan daarvoor zeker enkele andere scholen in de buurt bezoeken”, klinkt het bij Amy en Liesbeth.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk