Gezonde middaglunch voor kinderen van De Leerheide in het kader van Brooddoosnodig

Ze kwamen met een lege brooddoos naar school, maar gelukkig kregen de leerlingen van GBS De Leerheide in Asse-Terheide vrijdagmiddag van de vzw Enchanté een lekkere en gezonde lunch. Het was een actie voor de Goe Begonnen-week van Brooddoosnodig.

Sinds vorig jaar neemt quasi elke basisschool in Asse deel aan het project Brooddoosnodig van Enchanté. De vzw wil daarmee het belang van toegang tot een voedzame maaltijd op school in de kijker zetten. Want helaas komt niet elk kind iedere dag met een goed gevulde of gezonde maaltijd naar school.

Vrijdag mochten alle leerlingen van De Leerheide wel met een lege brooddoos naar school komen. Want tijdens de campagneweek Goe Begonnen zorgde Enchanté ervoor dat alle leerlingen een gezonde maaltijd kregen. In Asse-Terheide werd er tijdens de voormiddag een lekkere en gezonde couscoussalade gemaakt. Met als dessert nog een sappige fruitbrochette.

“Met Brooddoosnodig willen we, door de toegang tot een voedzame maaltijd te garanderen, de leer- en ontwikkelkansen voor elke leerling vergroten. Want leren, opletten en spelen op school met een lege maag, dat gaat niet”, klinkt het bij Enchanté. De vzw werkt hiervoor samen met grote spelers als Lidl en Panos om op een regelmatige basis de aangesloten scholen van verse producten te voorzien.

In De Leerheide stonden de vaste vrijwilligers Jeannine Vereertbruggen en haar man René Pauwels de hele ochtend in de keuken te koken voor de 260 leerlingen. “Het was pittig om alles te koken”, zegt Jeannine. Zij zorgt er wekelijks voor dat de kinderen die dat willen op vrijdag een ontbijtje op school krijgen. “Dan zorg ik voor vers fruit, yoghurt, boterhammen, fruitsap en chocomelk. Soms bezorgt een lokale bakker me ook wat koffiekoeken. Die ontbijtjes op vrijdag zijn een succes bij de leerlingen. Zo hebben ze minstens al een keer per week toegang tot een voedzame maaltijd. Want het is nodig: vooral ‘s middags zie je kinderen die een lege brooddoos meehebben of nog honger hebben.”

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk