N-VA Merchtem met zes kandidaten uit zorg op lijst

N-VA Merchtem trekt op 13 oktober naar de kiezer met een diverse en ervaren ploeg. Lijsttrekker Reinhoud De Bosscher toont zich trots op het team dat een sterke nadruk legt op de zorgsector. “N-VA Merchtem slaagde erin om mensen met diverse achtergronden aan te trekken. Opvallend is dat liefst zes kandidaten uit de zorgsector komen.

Ellen De Block is verpleegkundige, Fabio Vandenbossche werkt in de gehandicaptenzorg en Nancy Pauwels is zorgkundige aan huis. Bovendien kozen drie dokters voor de N-VA, wat uniek is in Merchtem,” aldus De Bosscher.

Dr. Nathalie Vyt is arts en specialiseert zich in urgentiegeneeskunde. Zij benadrukt het belang van nieuwe perspectieven in het beleid, met bijzondere aandacht voor de jeugd.

Dr. Consolata Shamba Ngendo (zie foto) is 37 jaar, moeder van vijf en huisarts in Merchtem. Ze is afkomstig uit Congo en volgt, naast haar drukke werk, vijf dagen per week Nederlandse les. “Het leren van Nederlands zie ik als een belangrijk onderdeel van integratie. Ik geloof dat taalverbinding cruciaal is voor een sterke en verenigde gemeente. Ik verwacht van mezelf én van anderen dat we hieraan bijdragen.”

Dr. Lieven Stassijns, met decennialange ervaring als huisarts in Bollebeek en ondervoorzitter van de Eerstelijnszone AMALO, brengt naast zijn medische ook politieke ervaring mee. “Lokale politiek draait om nabijheid en samenwerking. Met mijn ervaring als huisarts en voormalig gemeenteraadslid wil ik bijdragen aan doordachte beslissingen op mensenmaat.

Met deze sterke kandidaten wil N-VA Merchtem bijdragen aan een zorgzame en inclusieve toekomst voor de gemeente. Samen brengen ze expertise en visie, gericht op het welzijn van elke inwoner,” besluit De Bosscher.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk