Nieuwe afvalstraten in Asbeek, Relegem, Kobbegem en Krokegem.

Er worden deze maand vier nieuwe afvalstraten geplaatst in Asbeek, Relegem, Kobbegem en Krokegem. Inwoners kunnen er terecht met hun restafval, glas en papier en karton.

Een afvalstraat is een straat met ondergrondse afvalcontainers voor papier en karton, glas en restafval. De containers voor glas en papier en karton zijn gratis en vrij door iedereen te gebruiken. Voor het gebruik van de restafvalcontainer betaal je een euro voor 60 liter. Je kan als inwoner of bedrijf een afvalkaart aanvragen waarmee je toegang tot deze container krijgt.

 Verspreid over Asse zijn er al enkele afvalstraten terug te vinden. Zo staan er al afvalstraten in de Mergelweg, Muurveld, Molenstraat, Hopmarkt, Gentsesteenweg, Kapellestraat, Koensborre, Prieelstraat en Noorderlaan. Daar komen nu nog vier locaties bij: aan Kespier in Asbeek, in de Dorpsstraat in Relegem, de Broekstraat in Kobbegem en op het kerkplein in Krokegem. Drie afvalstraten zijn ondertussen al in dienst, de afvalstraat in Asbeek zal later deze maand in gebruik genomen worden.

Deze afvalstraten vervangen de bovengrondse glasbollen. Om ervoor te zorgen dat de afvalstraten correct gebruikt worden en er niet aan sluikstorten gedaan wordt, informeren grote infoborden over het gebruik van de afvalstraten. Zo mag glas enkel tussen 8 en 20 uur in de container gegooid worden.

Wanneer een container vol is, mag je het afval er niet naast plaatsen. Dat wordt gecontroleerd via mobiele camera’s. Wie betrapt wordt op sluikstorten, riskeert een GAS-boete van 350 euro. Voor de aankoop en plaatsing van deze afvalstraten betaalde de gemeente 202.770 euro.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk