Dichtgooien sleuf fietssnelweg is geen afstel

De verwondering was groot toen de kraan, die eerst een lange sleuf had gegraven op de plek waar de fietssnelweg tussen Sleewagen en Voorstehoeve moet komen, vervolgens alles weer dichtgooide. Niemand die zich er uit verstond, maar geen paniek, het terug opvullen is geen afstel!

Bij zo’n graafwerken komt altijd een archeoloog een oogje in het zeil houden. Is het daarom dat alles terug is dichtgekieperd? “Er is niets gevonden,” aldus aannemer DM Roadbuilding uit Geraardsbergen, die de grondwerken uitvoert. “Het is gewoon het feit dat we het terrein, gezien de periode van het jaar, niet open konden laten liggen. Dan zou die bedding meteen vol water gelopen zijn.

Momenteel zijn we in Zittert aan de slag, maar als het weer wat meezit zijn we binnen een drietal weken terug op Sleewagen. Dan beginnen we met het afvoeren van een deel van de teelaarde en kalkingswerken om de grond te verstevigen. Tegen het bouwverlof zou het stuk fietssnelweg moeten klaar zijn.” (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk