Nieuwe politieke beweging ‘Samen Groot-Grimbergen’ ziet daglicht: “Inwoners verdienen echte inspraak”

Een aantal voormalige Open VLD’ers die onlangs de fractie hebben verlaten, hebben met ‘Samen Groot-Grimbergen’ een nieuwe politieke beweging gelanceerd. Ze willen naar eigen zeggen een frisse wind laten waaien door hun geliefde gemeente.

“Sinds twee maanden zijn we intensief bezig met onze opstart: naam, kleur, logo en uiteraard spreken met gemotiveerde mensen”, klinkt het. “We hebben ondertussen al de eerste vergadering gehad met geïnteresseerden en er zullen de komende weken nog mensen zich aansluiten bij het project, want iedereen met een positieve ingesteldheid is welkom. De nodige verjonging binnen de politiek zal overduidelijk aanwezig zijn, zonder de noden van andere generaties te vergeten uiteraard.”

“De keuze voor de kaart van Groot-Grimbergen als basis van ons logo was dan ook heel eenvoudig aangezien het in onze beweging enkel over onze prachtige gemeente gaat. Onze kleur is nogmaals een duidelijk signaal naar de afstand die we nemen van de traditionele politieke partijen.”

“Drie hoofdprioriteiten van onze nieuwe burgerbeweging zijn: een transparanter bestuur, directe inspraak voor inwoners en investeren in een bruisende gemeente voor onze verenigingen en ondernemers”, aldus Manon Bas.

“Door actievere, open communicatie richting inwoners, burgerbegrotingen en echte volksraadplegingen willen we het vertrouwen in het gemeentebestuur bij de burgers terug versterken”, vult ex-schepen Tom Gaudaen aan. “Inwoners verdienen echte inspraak in de projecten die gefinancierd worden door hun belastinggeld.”

Samen Groot-Grimbergen gelooft in een aanpak waar alle inwoners, ondernemers en verenigingen samenwerken met elkaar om Grimbergen nog beter te maken. “Zo moet er ook dringend geĂŻnvesteerd worden in betere infrastructuur voor onze verenigingen en een aantrekkelijk klimaat voor onze ondernemers en handelaars. Om de dialoog met de inwoners te vergemakkelijken zal Samen Groot-Grimbergen ook een online platform lanceren waar burgers ideeĂ«n kunnen delen, vragen kunnen stellen en in directe communicatie kunnen treden met de leden van de beweging. Dit zal meteen ook de richting geven voor het bepalen van het programma, op maat van de belangrijkste betrokken partij: de inwoners.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise