Deel van fietssnelweg in aanleg tussen Sleewagen en station Mollem

Deze week zijn de werken gestart voor de aanleg van een stuk van de fietssnelweg F221 of een deel van de OMA-route tussen Sleewagen en Voorstehoeve. De naam OMA-route wordt het meest gebruikt omdat de fietssnelweg Opwijk via Merchtem verbindt met Asse. Langs de spoorlijn in Mollem is de aannemer ondertussen begonnen met het graven van de bedding over een lengte van 700 meter.

De nieuwe fietspaden bestaan telkens uit een fietsweg van 4 meter breed en worden aangelegd in zwarte asfalt. Langs beide zijden van de fietsweg wordt een uitwijkstrook voorzien in grindgazon voor andere gebruikers, zoals wandelaars of fietsers, die even willen stoppen. Er komt verlichting langs de fietspaden.

Op beide stukken fietssnelweg wordt er een verkeersfilter voorzien. Dit groene middeneiland met bomen maakt de route ook aantrekkelijker. De provincie Vlaams-Brabant investeert 1.553.763,96 euro in de aanleg van een stuk van de fietssnelweg F221 tussen Sleewagen en Voorstehoeve en een stuk van de F212 tussen Kruiskouter en Spoorwegbaan in Asse.

Ondertussen zouden ook de andere stukken in een finale fase zitten. Het grootste hiaat situeert zich op het grondgebied van Merchtem want in Asse en Opwijk zijn al enkele mooie stukken aangelegd. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk