Dieven opgepakt na klopjacht in Merchtem

Groot alarm in Merchtem op dinsdagavond 30 januari. Rond 20 uur werden mensen van de PZ AMOW  opgeroepen voor een inbraakpoging in Terlinden (Merchtem).

De twee verdachten werden opgeschrikt door de bewoners van de woning toen zij thuis kwamen. Hierop nam het tweetal de vlucht zonder buit.

Na de oproep van de bewoners gingen de politiemensen op zoek naar de vluchtenden. Daarbij kregen ze bijstand van de collega’s van Politiezone K-L-M, een speurhond en de politiehelikopter. Dat leverde een spectaculaire klopjacht op. De buurtbewoners moesten binnen blijven.

Beide mannelijke verdachten van 24 en 29 jaar oud werden in de nabije omgeving aangetroffen en gearresteerd. Hierbij raakte een agent gewond. De verdachten werden ter beschikking gesteld van het parket Halle-Vilvoorde en zullen worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk